The bookshop book – Jen Campbell

Een hele tijd geleden alweer zag ik op de pagina van Jen Campbell (schrijfster van ‘Weird things customers say in bookshops) ‘The bookschop book’ langskomen. Alleen door de titel was ik al meteen gefascineerd en tot mijn grote geluk kreeg ik een recensie-exemplaar van de uitgever opgestuurd. En in het kader van het reactiveren van mijn blog, plaats ik dan nu eindelijk de recensie!

 

IMG_1118The bookshop book – Jen Campbell

Uitgeverij: Constable

Bladzijden: 274

Aankoopwijze: Recensie-exemplaar

Waar gaat het boek over?

Every bookshop has a story.

We’re not talking about rooms that are just full of books. We’re talking about bookshops in barns, disused factories, converted churches and underground car parks. Bookshops on boats, on buses, and in old run-down train stations. Fold-out bookshops, undercover bookshops, this-is-the-best-place-I’ve-ever-been-to-bookshops.

Meet Sarah and her Book Barge sailing across the sea to France; meet Sebastien, in Mongolia, who sells books to herders of the Altai mountains; meet the bookshop in Canada that’s invented the world’s first antiquarian book vending machine.

And that’s just the beginning.

From the oldest bookshop in the world, to the smallest you could imagine, The Bookshop Book examines the history of books, talks to authors about their favourite places, and looks at over three hundred weirdly wonderful bookshops across six continents (sadly, we’ve yet to build a bookshop down in the South Pole).

The Bookshop Book is a love letter to bookshops all around the world.

IMG_1119.JPG

Zoals misschien wel duidelijk werd door de titel van het boek, gaat ‘The bookshop book’ over boekwinkels. In het boek wordt verteld over winkels uit de hele wereld, niet alleen over hun locaties wordt er verteld maar ook over de geschiedenis en wat de winkel uniek maakt. Voornamelijk winkels uit Groot-Brittannië nemen een groot deel van het boek in beslag maar dat komt natuurlijk ook door het feit dat de schrijfster daar vandaan komt. Behalve dat staan er ook veel interviews met boekverkopers in het boek. Doormiddels van de beschrijvingen en interviews die Jen Campbell heeft gehouden waan je gewoon echt in de winkel zelf! Leuk is ook dat er ook nog meer verteld wordt over de geschiedenis van boeken en boekwinkels in het boek. Om de zoveel pagina’s worden er zogezegd ‘bookish facts’ gegeven.

Nederland is natuurlijk ook nog vertegenwoordig in het boek. Er worden een paar winkels genoemd in het verhaal, ten eerste wordt er verteld over meerdere (Engelse) boekwinkels in Amsterdam. Maar verder noemt ze ook nog 2 van de mooiste winkels in ons land namelijk de Dominicanen in Maastricht en Waanders in de Broeren in Zwolle. Ik ben zelf ook in deze winkels geweest en alleen al om rond te kijken zijn ze erg leuk!

Doordat het boek per land doorzoekbaar is, is het zeker een aanrader om aan te schaffen. Als je op vakantie gaat naar een vreemd land kan je dan kijken of er nog leuke winkels in de buurt zitten die genoemd worden in het verhaal. Ook als je niet ver kan reizen, is het boek erg leuk om aan te schaffen, omdat je dan lekker weg kan dromen bij de beschrijvingen in het boek. Bedoel de kans dat ik naar Afrika ga is klein, maar het is altijd geweldig om te lezen hoe daar de boekwinkels in elkaar zitten.

 

Welke boekwinkel is jouw favoriet?

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder gelezen

Een Reactie op “The bookshop book – Jen Campbell

  1. Ik heb met dit boek laatst in mijn handen gestaan en toen heb ik ‘m niet gehaald. Daar heb ik zoveel spijt van!

    Zelf kom ik het liefst in de boekenwinkels in het buitenland. Daar zijn de winkels toch veel groter. Foyles en Daunt Books in Londen vind ik heel tof. Maar de Nederlandse boekenwinkels zijn ook heel fijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s