Rood als bloed – Salla Simukka

Afgelopen dinsdag was ik uitgenodigd voor een meet & greet met Salla Simukka in Haarlem. Het verslag volgt nog, maar het was erg gezellig en ik heb me boeken laten signeren. En nu dus de recensie van deel 1! Deel 2 & 3 volgen de komen weken nog ergens.

image
Rood als bloed – Salla Simukka
Uitgverij: Clavis
Bladzijden: 204

Waar gaat het verhaal over?
Ontmoet Lumikki Andersson, een zeventienjarige studente die toevallig een witwasoperatie op haar middelbare school ontdekt. Vanaf dat moment volgt de ene onverwachte gebeurtenis op de andere, totdat ze vier dagen later terechtkomt op een gigantisch feest in een mysterieus herenhuis. En dat alles tijdens de koudste winter in decennia, terwijl niets zo rood kleurt op witte sneeuw als bloed.

image

Ten eerste ik kan er echt niet omheen. Hulde weer voor de prachtige cover! Het ziet er gewoon geweldig uit en de letters en bloed spetters zitten er met relief op!! Ik hou van zulke parels.

Nu over het verhaal, ik vond het echt een heel spannend en uniek verhaal om te lezen. Lumikki is een imteressant personage om te volgen. In het begin begreep ik haar niet echt maardat je verder in het verhaal kom leer je steeds meer voor Lumikki en begrijp je haar eigenaardigheden. Het was nog steeds lastig om haar helemaal te begrijpen maar dat werkte wel in het verhaal omdat je dan het mysterieuze sfeertje behoude.

Het opbouw van het verhaal was ook erg leuk en goed om de sfeer te behouden. In het begin wisselt al snel 2x het perspectief waardoor je meteen allemaal vragen krijg en doorwilt lezen om er achter te komen wat er aan de hand is. Dit blijft het hele verhaal zo doorgaan en draagt echt bij aan de spanning in het verhaal. Het verhaal las echt als een geweldig decetive maar dan voor young-adults!!

Een geweldig begin van een nieuwe serie met een uniek personage! 4 boekjes voor ‘Rood als bloed’!
4
naamkaartjesuzanne

Advertenties

3 reacties

Opgeslagen onder gelezen

3 Reacties op “Rood als bloed – Salla Simukka

  1. klinkt goed , al zien het er wel hele dunne boekjes uit

  2. Pingback: New bookz: Boekenfestijn Rotterdam 2015 |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s