De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine – Ransom Riggs

Al een hele lange tijd hoorde ik van verschillende mensen dat dit boek echt geweldig is. En dat ik hem moest lezen. Dus toen ik hem bij de bibliotheek zag liggen, nam ik hem maar mee en op een regenachtige zondag begon ik in de bizarre wereld van Jacob en zijn opa……..

20140201-141205.jpg
De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine – Ransom Riggs
Uitgeverij: Clavis
Bladzijden: 384

Waar gaat dit verhaal over ?
Een mysterieus eiland. Een verlaten weeshuis. Een vreemde verzameling bizarre foto’s. Als kind had Jacob een speciale band met zijn grootvader, die hem bizarre verhalen vertelde over zijn jeugd en die een collectie vreemde foto’s van bijzondere kinderen bezat. Na het tragische verlies van zijn grootvader reist de zestienjarige Jacob naar een afgelegen eiland in Wales, waar hij de ruïnes ontdekt van een verlaten tehuis voor kinderen. Wanneer Jacob de verlaten kamers van het tehuis verkent, blijkt dat de kinderen van het tehuis meer dan alleen bijzonder waren. Misschien waren ze wel gevaarlijk. Misschien was er een goede reden om hen geïsoleerd op het eiland te laten wonen. En misschien zijn ze nog steeds in leven …

20140201-142047.jpg

En al die mensen hadden gelijk. ‘De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine’ was echt de moeite waard om te lezen!! Je leert de wereld en het verhaal kennen vanuit het perpectief van Jacob. Net als Jacob heb je eigenlijk geen flauw idee wat er allemaal aan de hand is . En daardoor is het boek alleen maar beter leesbaar omdat je zo ook alles te weten komt.

En zodra het boek echt op gang is gekomen. Wooh ik kon echt niet meer stoppen met lezen!!! Zo spannend en geweldig was het!!!! Het leuke was ook nog dat in het boek allemaal griezelige foto’s zitten. Dit zorgt ervoor dat het verhaal steeds echter en echter werd voor me. Tot ik niet meer kon stoppen! Alle personages in het verhaal waren allemaal zo echt en uniek, dat ik me op een geven moment echt afvroeg ,hoe Ransom Riggs dit allemaal heeft bedacht!

Ik kan echt niet wachten op het vervolg, wat op 31 maart uitkomt!
‘De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine’ krijgt 5 boekjes van mij!!

20140201-144155.jpg

20140201-144201.jpg

Advertenties

8 comments

 1. Annelies · februari 1, 2014

  Ik ben er ook in begonnen en was best leuk vond ik, maar toen ben ik door omstandigheden een tijd gestopt met lezen en ik verlangde niet terug naar het boek zeg maar. Dus heb hem niet uitgelezen.

  • suzanne · februari 1, 2014

   Ohoh, dan mis je wel wat hoor !! Ongeveer na de helft wordt het namelijk helemaal super

 2. Sanne · februari 2, 2014

  Ik heb nog nooit echt de drang gehad om dit boek te lezen, maar iedereen er zo enthousiast over dat ik me er misschien toch eens aan moet wagen…

  • suzanne · februari 2, 2014

   Daarom ging ik het ook lezen, omdat iedereen zo enthousiast was

 3. ilseinthecity · februari 2, 2014

  Als ik me niet vergis komt er volgende maand een vervolg van uit

 4. Mathilde (@ikvindlezenleuk) · februari 6, 2014

  Ik heb dit boek ook pas gelezen en vond het geweldig. Ben erg benieuwd naar het vervolg hierop.

 5. Voetje · februari 9, 2014

  Ik heb ook al veel positieve dingen gelezen en gehoord over dit boek en na jouw recensie te lezen wil ik het zeker ooit eens lezen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s